Pieczeń

Kupujemy kawałek schabu wieprzowego najczęściej w kawałku około osiemdziesiąt deko. Mięso myjemy i pozostawiamy na chwile aby woda się odsączyła. Mięso nacieramy czosnkiem a później różnymi przyprawami i wkładamy do lodówki przynajmniej na dwie godziny. Możemy to wszystko zrobić wieczorem i pozostawić w lodówce na drugi dzień. Później ten kawałek mięsa smażymy na oleju z jednej i drugiej strony. Później kładziemy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na dwie godziny. Podczas pieczenia konieczne jest polewanie sosem aby mięso się nie przesuszyło. Przed końcem pieczenia należy poukładać kawałki sera żółtego i zapiec. Pieczeń kroimy na plastry i polewamy sosem, podajemy z frytkami i z tłuczonymi ziemniakami i surówka. Do takiej pieczeni musimy dodawać bardzo dużo przypraw, aby smakowała. Pieczeń możemy zrobić wcześniej a później ja tylko podgrzać i podać z serem żółtym. Bardzo dużo osób pieczeń podaje do frytek, ziemniaków ale też niektórzy podają do ryżu. Każdy z nas ma rożne smaki i każdemu inaczej smakuje.

www.twojafanaberia.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ