Tak oczywiście. Niektórzy, są uczuleni na białe pieczywo i muszą sobie sprowadzać zamienniki, które są równie dobre jak i zdrowe co białe pieczywo. Teraz jest tak ogromny wybór pieczywa, że to nie problem znaleźć coś dla siebie, jeśli np. jest się uczulonym na któryś składnik białego pieczywa, lub po prostu się go nie lubi. Plusem jedzenia ciemnego pieczywa jest, to iż zawiera ono bardzo dużo błonnika, dzięki czemu nasze trawienie może ulec poprawie, ale jednak jest też od razu minus, bo może on podrażnić żołądek. Jak wszystko ma plusy i minusy. Ciemne pieczywo ma to do siebie, że po zjedzeniu go czujemy się dłużej nasyceni niż po zjedzeniu białego pieczywa. Ma wiele potrzebnych witamin i różne inne zalety. Także Ci co nie chcą, lub nie mogą jeść białego pieczywa, mogą go spokojnie zastąpić ciemnym lub jeszcze innym pieczywem. Rodzajów pieczywa jest bardzo dużo, można powiedzieć , że ile kucharzy, piekarń itd. to tyle jest rodzajów. Każdy znajdzie coś dla siebie i nie koniecznie musi to być białe, czy ciemne pieczywo. Również można zastąpić pieczywo, pieczywem chrupkim, które szczególnie jedzą osoby na diecie, jest mniej kaloryczne, ale również sycące. Także sposobów na zamianę niechcianego, lub nielubianego przez nas pieczywa, jest bardzo dużo. Również można spokojnie sobie wybrać bułkę , chleb, obwarzanka, czy cokolwiek innego, gdyż te formy pieczywa również występują w innych jego rodzajach, nie tylko w białym. Różne rodzaje pieczywa można łączyć ze sobą, tak by wprowadzać coś nowego w swoje żywienie.
Czy można przeżyć bez jedzenia białego pieczywa?.
[Głosów:0 Średnia:0/5]